O firmie

Spółka oferuje zaawansowane, sterowane elektronicznie, kompaktowe urządzenia do utrwalania żywności za pomocą suszenia w niskich temperaturach. Korzystanie z urządzania oferowanego przez Siccum Technology minimalizuje straty wartości odżywczych, a także zapewnia wydłużenie terminu przydatności do spożycia żywności. Urządzenia pozwalają na wydłużenie czasu, w którym produkt będzie zdatny do spożycia, zmniejszenie jego wagi i rozmiarów, co jest zaletą w kontekście przechowywania i transportu żywności, a przede wszystkim zachowanie wartości odżywczych i żywieniowych oraz jego estetycznego wyglądu na możliwie wysokim poziomie. 

Innowacyjność urządzenia potwierdza nowatorska konstrukcja komory suszenia, którą wyposażono w precyzyjną wagę służącą do monitorowania ubytku masy, funkcjonalna obudowa, ergonomiczny kształt, prosta obsługa urządzenia, a także szereg innych rozwiązań technologicznych wyróżniających proponowany produkt od innych tego typu urządzeń dostępnych obecnie na rynku.